onsdag 23 januari 2013

Keynote speakers, dansföreställning och möte med Barcelona


Under konferensens öppningsceremoni fick vi lyssna på två keynote speakers; Lorcan Dempsey och Ragnar Audunson. Dempsey är grundaren till begreppet "The inside out library” som hade en form av ett nu och då perspektiv, där det bland annat sas att bibliotekarier idag synliggör sig mer. 

Audunson ställde en intressant fråga när det gäller olika former av bibliotekarieyrket, nämligen; ”Vad har bibliotekarier gemensamt?”. Han menar att det är de sociala processerna som är yrkets uppdrag (och möjligtvis även det som sammanför yrket) och biblioteken kommer bestå därför att människor vill göra saker gemensamt. 

Det bjöds även på en turkisk folkdansföreställning som var riktigt imponerande. Både snyggt och synkat.

Vi hade också ett möte med Barcelona där vi planerade inför vår presentation som äger rum på fredag, där vi ska presentera nästa års konferens. Det var ett givande möte där vi för första gången träffade en del av Barcelona-teamet.

1 kommentar:

  1. Wow, Audunson i verkliga livet. :) Låter som en givande dag. Posta gärna bilder på er också! Hur många Bobcatsss-studenter kan man få med på en bild? Vill gärna se er ihop med Barcelona också!

    SvaraRadera